ANNE BOEYKENS

 

°1966

 

Licentiaat klinische- en ontwikkelingspsychologie – UGent

Geregistreerd psycholoog erkenningsnr. 662101247

Specialisatie psychoanalytische psychotherapie – KULeuven

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) - Bipe

 

Werkdomein

Individuele psychotherapie jongeren (vanaf 17 jaar) en volwassenen, vanuit een psychoanalytisch kader.

EMDR (bij enkelvoudige en/of afgebakende trauma’s)

Groepspsychotherapie voor volwassenen, eveneens vanuit een psychoanalytisch kader

 

Thema’s

Traumatische ervaringen - depressie - angsten en fobische klachten - verslaving en misbruik van middelen - identiteitsvragen - gebrek aan zelfvertrouwen - relationele en seksuele problemen - persoonlijkheidsproblemen

 

Ervaring

Als klinisch psycholoog en psychoanalytisch psychotherapeut werkte ik meer dan 11 jaar in een Centrum Geestelijke Gezondheidszorg in Brussel (CGG Brussel - deelwerking Houba).

Daarnaast werkte ik van 1999 tot 2004 in Diathema, groepspraktijk voor psychotherapie in Antwerpen en had ik daarna een 5-tal jaren een privépraktijk in Brussel.

In de loop van de jaren heb ik me gespecialiseerd in het behandelen van mensen met persoonlijkheidsproblemen en in de behandeling van de trauma’s. Daaronder vallen vele klachten zoals angst, depressie, somatische klachten, verslaving, eetstoornissen, bipolaire stoornissen en identiteitsvragen… In dit kader volgde ik een psychoanalytische psychotherapieopleiding en een EMDR-opleiding als methodiek om trauma’s te behandelen. De laatste jaren is er, onder invloed van de vluchtelingencrisis en het werken in Brussel, een verschuiving van het cliënteel met ongeveer 1 op 5 migranten. De migranten-vluchtelingenproblematiek is dan ook een van mijn interessegebieden.

De therapie kan in het Nederlands, Engels of Frans gebeuren. Het werken met (sociaal) tolken is een optie.