MINDFULNESS

 

In Mindfulness werken we vanuit de houding dat wat er ook is, het er mag zijn. Zonder te oordelen of beoordelen, met milde open aandacht voor alles wat zich aandient. Klemtoon ligt niet op het persé alles willen begrijpen maar het wel voldoende ruimte geven.

Stoppen, kijken en handelen zijn de 3 stappen die gevolgd worden. Mindfulness leert je stilstaan en op te merken wat er met je gebeurt. Je kan dan een rustige en veilige afstand nemen van je (negatieve) gedachten. Daarna heb je de keuze: verzet je je ertegen of ga je er constructief mee om?

 

Mensen met stress, burn-out, depressie leren op een andere manier kijken naar hoe ze in het leven staan en hoe ze met dit leven verder gaan vanuit een milde open aandacht. Ze leggen zelf mechanismen stil en verminderen hun kwetsbaarheid en kunnen sneller ingrijpen zonder te verglijden in een spiraal van negatieve gedachten.

 

Het lichaam en de ademhaling spelen een grote rol als vertrekbasis en ook als grote zekerheid waarop je in alle veiligheid altijd kan terugkeren.

 

In het ‘hier en nu’ leren ‘zijn’ is essentieel en wordt geoefend in meditatie.

Vanuit deze achtergrond kunnen individuele gesprekken dienen als verderzetting van de mindfulnesstraining voor wie behoefte heeft aan verdere begeleiding.

 

Mindfulness kan helpen bij

burn-out

stressklachten

depressie

PSYCHOANALYTISCHE PSYCHOTHERAPIE

 

GESTALTTHERAPIE

 

RELAXATIETHERAPIE

 

MINDFULNESS

 

GROEPSPSYCHOTHERAPIE

 

COACHING

 

NLP