NLP

 

NLP staat voor Neuro-Linguïstisch Programmeren.

 

NLP vertrekt vanuit het feit dat we als mens geprogrammeerd zijn door onze omgeving en onze opvoeding.  Vele dingen doen we omdat ze in ons onderbewustzijn zijn geprogrammeerd, vaak op jonge leeftijd. Veel van die programmaties zijn nuttig, effectief en creatief en helpen ons om in een niet ideale situatie psychisch te overleven. Als we volwassen worden en de omgeving verandert, blijken sommige van die creatieve programmaties ons telkens opnieuw te hinderen in wat we echt willen bereiken.

 

Met NLP leer je je bewust te worden van die oude, belemmerende patronen in je gedrag, denken en emoties en die ook te veranderen. Je leert steeds minder afhankelijk te worden van programmaties van je omgeving en steeds meer het leven te leiden dat echt bij je past en te worden wie jij echt bent.

 

Neuro: De informatie die we via onze zintuigen in ons opnemen wordt verwerkt in onze hersenen. Daar worden neurologische verbindingen gecreëerd, die patronen vormen.

Linguïstisch: Via onze verbale en non-verbale taal geven we uitdrukking aan dieperliggende patronen in onze gedachten en emoties.

Programmeren: Die patronen in onze hersenen noemen we programmaties. We krijgen ze grotendeels aangeleerd door onze omgeving. Zij werken als een automatische piloot, ten goede of ten kwade. NLP maakt ons bewust van onze ineffectieve programmaties en geeft interventiemogelijkheden om deze zelf om te buigen in effectieve programmaties.

PSYCHOANALYTISCHE PSYCHOTHERAPIE

 

GESTALTTHERAPIE

 

RELAXATIETHERAPIE

 

MINDFULNESS

 

GROEPSPSYCHOTHERAPIE

 

COACHING

 

NLP