RELAXATIETHERAPIE

 

Autogene training en Progressieve Relaxatie zijn relaxatievormen waarbij je door oefeningen een relaxatierespons leert oproepen. Door het regelmatig oefenen zakt je algemeen stressniveau waardoor bijkomende ‘stresspieken’ beter opgevangen kunnen worden.

 

Bij Autogene Training werk je naar ontspanning toe via suggestie van o.a. zwaarte en warmte. Bijkomende effecten zijn bloeddrukverlaging en een rustigere hartslag.

Bij Progressieve Relaxatie wordt gewerkt via spanning en ontspanning van verschillende spiergroepen. Zo leer je spanning onderkennen in je lichaam en erop reageren met ontspanning van die spiergroepen.

 

In de relaxatietherapie wordt naast het samen oefenen ruim tijd gemaakt om via gesprek zicht te krijgen op de oorzaken van stress, spanning en de manier waarop je er wel/niet mee omgaat. Dit met de bedoeling inzicht te krijgen in wat er ook speelt op emotioneel vlak.

 

Je krijgt zicht op de samenhang lichaam-geest of hoe je lichaam emoties vertolkt en emoties een hele sterke weerslag kunnen hebben op het lichamelijk functioneren.

 

Relaxatietherapie is aangewezen bij

stress

burnout

lichamelijke klachten zonder duidelijke oorzaak

hyperventilatie

slaapproblemen

PSYCHOANALYTISCHE PSYCHOTHERAPIE

 

GESTALTTHERAPIE

 

RELAXATIETHERAPIE

 

MINDFULNESS

 

GROEPSPSYCHOTHERAPIE

 

COACHING

 

NLP